Gürcistan Bitcoin Madenciliğinde Lider Olma Yolunda

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gürcistan kripto alanında lider ülkelerden biri ve şimdi de kriptopara madenciliğinde Çin’den sonra en büyük ikinci pazar konumunda. Bunun nedeni ise devletin elektrik desteği ve adil düzenlemeleri.

GÜCÜNÜ DEVLETTEN ALIYOR

Belirgin ekonomik avantajlarına rağmen, kriptopara madenciliği şimdiye kadar her zaman sözde yatırımcılar tarafından yüksek enerji gereksinimi nedeniyle incelenmiştir. Bu durum da madenciliğin diğer yargı alanlardakini değerini azaltmaktadır.

Ancak Gürcistan şimdiye kadar özellikle Alazani Vadisi gibi bazı bölgelerinde madencilik konusunda elektrik desteği almasından dolayı pek çok madenciyi cezbediyor. Ülke ayrıca barajlar sayesinde ucuz elektrik üretiyor.

Tüm bu nedenler de Bitfury gibi bir takım yabancı yatırımcıları ülkeye çekti. Rapora göre Bitfury ülkedeki madencilik aktivitelerinin %15’ini kontrol ediyor. Bu ilgi de Gürcistan tarafından ayrıcalıklı vergilendirme ve katma değer vergisinden muafiyet gibi düzenlemelerle destekleniyor.

KRİPTO ALANINDA FIRSAT MI, YOKSA ALDATMA VE YOZLAŞMA MI?

Gürcistan’ın kriptoparalara kucak açması standart bir endüstri aldatmacası gibi gözükse de, daha ilgili bir mesele de bu durumun bir takım karşıtlıklarla nasıl geldiğidir. Bu teşvikler Gürcistan’ın kriptopara madenciliğinden nasıl faydalanacağı gibi endişeleri beraberinde getirmiştir. Yabancı şirketlerin baskın olması yalnızca yabancı yatırımcıların bu durumdan faydalanacağı gibi bir izlenim yaratmıştır.

Her ne kadar yerel madenciler Gürcistan’ın bazı bölgelerine kendi donanımlarını kurmak için akın etse de, Bitfury gibi yabancı bir kuruluşun bazı imtiyazlara sahip olmasının ülkesine gelir sağlaması bakımından bazıları tarafından endişeyle karşılanıyor.

Ancak Bitfury tarafından şiddetle reddedilen bazı iddialar da var – ülkenin eski başbakanı Bidzina Ivanishvili’nin bir yatırım fonu ile şirketten pay sahibi olduğu söyleniyor.

Bitfury uzun bir süre daha Gürcistan’ı terk etmeyecek gibi görünüyor. Şirket Gürcistan Ulusal Kamu Sicili Ajansı ile bir blockchain tapu projesinde ortak olarak ve hatta 2015’te meydana gelen sel mağdurlarına yardım amaçlı sosyal sorumluluk sahibi bir şirket olarak yükselme çabaları da ilişkilerini güçlendirdi.

Koşullar uygun olduğu sürece şirketin ve ülkedeki diğer kriptopara madenciliğiyle ilgilenenlerin Gürcistan’da kalması bekleniyor.

Bitcoinist

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Gürcistan Bitcoin Madenciliğinde Lider Olma Yolunda
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!