FED Başkanı Konuşuyor! Altın ve Bitcoin Ne Oldu?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkez bankası FED, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. FED, faiz oranını beklentilerle uyumlu şekilde 25 baz puan artırdı. Altın ve Bitcoin fiyatı FED kararıyla aniden düşüşe geçti, sonra ise toparlandı. FED Başkanı Jerome Powell ise açıklamadan yarım saat sonra basın toplantısı düzenliyor. Gözler Jerome Powell’ın açıklamalarında… Kriptokoin.com olarak, detayları sizler için derledik, birlikte konuyu inceleyelim… Makale FED Başkanı’nın yeni açıklamalarıyla sürekli güncellenecektir. Açıklamaları kaçırmamak için sayfayı sürekli güncelleyin!

FED Başkanı konuşuyor: Altın ve Bitcoin yatırımcılarının gözü bu açıklamalarda!

ABD merkez bankası olan FED, beklenen faiz kararını açıkladı. FED, faiz oranını beklentilerle uyumlu şekilde 25 baz puan artırdı.  Bu kararla, FED Kasım 2018’den bu yana ilk kez faiz artışı kararı verdi. FED yılın geri kalanı için de 6 faiz artışı yönünde sinyal verdi. Ancak FED’in noktasal grafiğinde özellikle yakın vade için şahin bir patika yönlendirmesi yapıldı. Karar metninde Rusya-Ukrayna savaşının etkilerine de vurgu yapıldığı görüldü.

FED kararında ekonomik gelişmelere ilişkin projeksiyonlarını da duyurdu. Karar metninde 2022 için Aralık ayında yüzde 4 olarak açıklanan büyüme beklentisi yüzde 2,8’e çekildi. 2023 büyüme beklentisi yüzde 2,2, 2024 büyüme beklentisi ise yüzde 2 olarak aynı kaldı. Altın ve Bitcoin fiyatı FED kararıyla aniden düşüşe geçti, sonra ise toparlandı. Şimdi FED Başkanı Jerome Powell konuşuyor. FED Başkanı Jerome Powell, faiz kararının açıklanmasından yarım saat sonra basın toplantısı düzenliyor. Jerome Powell’ın ilk açıklamaları şu şekildedir:

FOMC bilançoyu azaltmayı planlıyor.2022 yılında daha fazla faiz artışı yapmayı planlıyoruz.FOMC katılımcıları güçlü büyüme beklentilerine bağlı kalıyor.İşgücü piyasalarının bu ortamda güçlü kalmasını bekliyoruz.Bilançonun azaltılması politika sıkılaşmasında önemli rol alacak.Önümüzdeki toplantılardan birinde bilanço daraltmaya başlayacağız.İşgücü piyasası son derece sıkı görünüyor.Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ekonomik sonuçları oldukça belirsiz.Faiz artışlarının sürmesi uygun görünüyor.Gelecek dönemde federal fon oranlarında yapılacak bir artış mantıklı olacak.Enflasyonun, önceki hedeflerimize ulaşması beklenenden daha uzun sürecek.Ekonomi çok güçlü, istihdam piyasasındaki ivme muhteşem.Faizleri artırma, bilanço daraltma zamanı geldi.Enflasyon bu yıl yüksek kalacak ama 2021’den daha düşük olacak.Fed gerekirse faiz artışlarında daha hızlı hareket edecek.Para politikasında daha hızlı hareket etmemiz gerekirse, yaparız.Fed üyeleri, savaşın getirdiği aşağı yönü risklere rağmen güçlü büyüme öngörüyor.Doğu Avrupa’daki savaş bizi birçok kanaldan etkileyecek.Ekonomideki %2,8 büyüme hedefimizi koruyoruz.Fed yetkilileri fiyat istikrarını tekrar sağlama ihtiyacının ‘kesinlikle’ farkında.Petrol fiyatları üzerinde kısa vadede yukarı yönlü fiyat baskısı görüyoruz.Faiz artışlarının devamı uygun.Her toplantıda bir faiz artışı olabilir, bilanço daraltılması faiz artışlarına bağlı değil.Yıl içinde faizleri dengeli şekilde artırma ve bilanço daraltma planımız var.Enflasyonun katılaşmaması için gerekli adımları atacağız.İhtiyacımız olan para politikası araçlarına sahibiz ve onları kullanacağız.Her toplantıda faiz adımı gündemde, hareketin boyutu ekonomiye bağlı.İstihdam piyasası ‘sağlıksız düzeyde sıkı’ görünüyor.Para politikası değişiklikleriyle finansal koşullar daha fazla sıkılaşacak.Daha fazla işgücü arzı prensipte enflasyonu azaltmaya yardımcı olabilir.Bilanço daraltma planını bir sonraki toplantı olan Mayıs’ta açıklayabiliriz.Para politikası çerçevesi tamamen enflasyon beklentilerinin yüzde 2’de çıpalanmasına yönelik.Enflasyon istediğimizden daha uzun sürebilir ama fiyatların aşağı geleceğini öngörüyoruz.Fiyat istikrarı ön koşuldur.Yüksek enflasyonun acısını çekiyoruz.Hedef fiyat istikrarını gerçekleştirmek, işgücü piyasasının güçlü kalmasını sağlamak.

FED başkanı Powell, bilanço daraltma planını bir sonraki toplantı olan Mayıs’ta açıklayabileceklerini belirtti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FED Başkanı Konuşuyor! Altın ve Bitcoin Ne Oldu?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!