Bu Tarihler Bitcoin, SHIB ve Altcoin’ler İçin Felaket Olabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lider kripto Bitcoin (BTC) öncülüğünde Shiba Inu (SHIB) ve diğer altcoin projeleri için korkulan bir döneme mi giriliyor? Nebraskangooner takma isimli ünlü bit kripto analisti, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla genel olaraka finans piyasaları için konuşulan “sell in May and go away” dönemine dikkat çekti. Ayrıntılar için Kriptokoin.com okumaya devam ediniz.

Bitcoin, SHIB ve altcoin’ler Mayıs’ta satılacak mı?

Kripto para piyasalarının ne kadar merkeziyetsiz ve bağımsız olduğu söylense de merkezi finans ile oldukça güçlü bağları bulunuyor ve çoğu zaman ABD hisse senedi piyasaları ile yüksek pozitif korelasyona sahip. Nitekim son zamanlardaki piyasa hareketlerinden de bu durumu gözlemleyebiliyoruz.

‘Sell in May and go away,’ piyasalarda Kasım’dan Nisan ayına kadar olan dönemde getirilerin diğer aylara göre ortalamada daha yüksek olduğu inancından dolayı, hisselerin elden çıkarılması stratejisi için kullanılan bir niteleme olarak biliniyor. Nebraskangooner takma isimli popüler bir kripto para analisti, bu nitelemeye atıfla Mayıs ayından sonra piyasa için işlerin oldukça çirkinleşebileceğine dikkat çekiyor:

Sell in May and go away? Tipik olarak bu koşullarda Bitcoin (BTC) ve kripto ile olan şey, piyasanın Nisan ortasından Mayıs ayına kadar canlanması, ardından yazın tekrar çirkinleşmesi ve Ağustos/Eylül’de işlerin sıçraması. Herhangi bir tahminde bulunmuyorum, sadece geçmişten hatırladıklarımı paylaşıyorum.

Sell in May and go away?

Typically what seems to happen with #BTC and #Crypto in these conditions is the market perks up in mid April to May then the summer is ugly again and things bounce on August/September

Not making any predictions just sharing what I can remember from past

— Nebraskangooner📈 (@Nebraskangooner) March 15, 2022

‘Sell in May and go away’ daha çok ABD borsalarında yaygın olarak kullanılan, ‘Mayıs’ta sat ve uzaklaş’ anlamına gelen bir motto. Bu mottonun arkasında kurumsal yatırımcıların portföy temizleme amaçlı olarak yaz öncesi gerçekleştirdikleri satışlar yatıyor. Bu bahar temizliğinin ise iki temel nedeni olduğu düşünülüyor. İlki, genel olarak sakin ve rehavet içinde bir piyasa ortamı sunan yaz ayları ve tatil öncesinde yüklü pozisyon taşımanın tercih edilmemesi. İkincisi ise, sene başında yeni yıla ilişkin oluşturulan pozisyonlardan elde edilmiş olan kârların yaz öncesi realize edilmesi isteği.

Lider kripto Bitcoin (BTC)’nin geçen sene Mayıs ayındaki fiyat hareketine bakıldığında, 68.000 dolar gibi rekor bir seviyeden 30.000 dolara kadar gerilediği görülüyor. Bunun devamındaki yükseliş hareketinin Ekim 2021 ile başladığını dikkate alacak olursak, söz konusu mottonun hiç de yabana atılır bir tarafının olmadığı anlaşıyor. Bakalım Bitcoin ve altcoin’ler bu yıl da benzer bir hareket görecek mi?

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bu Tarihler Bitcoin, SHIB ve Altcoin’ler İçin Felaket Olabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!