Bitcoin Cüzdanı Nedir, En İyi Kripto Cüzdan Hangisidir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin cüzdanı veya kripto cüzdanı olarak da bilinen bir kripto para cüzdanı, geleneksel bir cüzdan gibi çalışır, ancak kağıt para yerine dijital paranızın kanıtını tutar.

Kripto, dijital cüzdanlarda tutulur ve yönetilir. Başarılı bir kripto hazine işlevi için uygun bir cüzdan yapısı esastır. Birçok kuruluş, değer depolamak için kullanılan “soğuk cüzdanlar” ın aksine “sıcak cüzdanların” operasyonel hesaplar olarak kullanıldığı çok katmanlı bir yapıyı benimsemiştir. Yüksek hacimli işlemlere sahip kuruluşlar için bu işlemlerin ayrıntılarını takip etmek önemli bir sorun haline gelebilir.

İzleme genellikle kriptonun satın alındığı tarih ve saatin, değerin ve temelin atanmasının vb ayrıntılı kayıtlarının tutulmasını gerektirir. Çoğu durumda, kuruluşlar, geleneksel kripto varlıklarının fiyat dalgalanmalarıyla ilgili belirsizliği azaltmak için sabit paralara dönüştürmeyi seçmiştir. Örneğin, bu dönüşüm, bitcoin’den USD Coin (USDC), Gemini Dollar (GUSD) veya Paxos Standard Coin gibi bir sabit paraya geçmeyi gerektirebilir. (SULH) Takas yapıldıktan sonra, kripto geleneksel banka ve hazine işlemleri için daha kolay kullanılabilir.

Buna, geleneksel banka havalelerinin gecikmeleri ve maliyetleri olmadan, ilgili taraflar için gerçek zamanlı şeffaflık ile kolaylaştırılan ödemeler veya isteğe bağlı ödemelerin yürütülmesi dahildir.

Uzun süreli saklama mantığı için “soğuk cüzdanlar” kullanılması gerekirken, “sıcak cüzdanlar” ise birkaç başka nedenden dolayı önemlidir. Özellikle, anında operasyonel amaçlar için kripto durumu hakkında güncel bilgileri yakalayabilirler. Ayrıca kriptonun hangi amaçlarla kullanılacağını veya saklanacağını tahmin etmeye yardımcı olurlar. Acil operasyonel hedefleri desteklemenin yanı sıra, “sıcak cüzdanlar” şunları kolaylaştırır:

Hızlı ödemeler

Kripto para transferleri

Para piyasalarının faydalarına yaklaşan kısa vadeli tasarruflar ve yatırımlar

Hazine işlevi için en önemlisi, “sıcak cüzdanlar”, Hazine’nin sürekli olarak doğru kripto tahsislerini belirlemesine veya ayarlamasına yardımcı olmak için uygun netliği ve görünürlüğü sağlar.

Bir kripto cüzdanı, Bitcoin veya Ether veya Dogecoin veya başka herhangi bir coin olsun, kripto para biriminizi saklamanın bir yoludur. Bu para birimleri, özel anahtarların kullanımıyla güvence altına alınır ve bu anahtarları, tümüne basitçe cüzdan adı verilen çeşitli şekillerde saklayabilirsiniz. Bir kripto yatırımcısı olarak, sahip olduğunuz coinleri “mayınlama” yapmanıza gerek yoktur – onları bir borsada veya hatta doğrudan başkalarından alıp satabilirsiniz ve bunu yaptıktan sonra “anahtarları” erişmek için coinlere aktarırsınız. İşte bunun nasıl çalıştığı hakkında bilmeniz gerekenler.

Bitcoin Cüzdanı Nedir, En İyi Kripto Cüzdan Hangisidir? 2

Özel ve Genel Anahtarlı Cüzdan Nedir?

Kripto para cüzdanlarından bahsederken , genel ve özel anahtarların ne anlama geldiğini anlamak önemlidir. Temel olarak, bunlar olmadan bir kripto cüzdanı, hiçbir cüzdan kadar iyidir. Adından da anlaşılacağı gibi, kripto para birimi şifreleme teknolojilerine dayanır ve bu, bir anahtar kombinasyonu kullanır belirteç bloğunu tanımlamak için genel bir anahtar ve bunlara erişmek için özel bir anahtardır.

Bu zaten çok büyük bir basitleştirme, ancak sadece kripto ticareti yapmayı öğrenmek için buradaysanız, o zaman daha da basitleştirilebilir.

Para almanızı sağlayan bir ödeme uygulamasındaki kullanıcı adınız gibi, kripto cüzdanındaki genel anahtarınız da jeton almanıza olanak tanır. Özel anahtarlar, bakiyenizi kontrol etmenizi, işlemlerinizi ve diğer hizmetleri gerçekleştirmenizi sağlayan şifrelerdir. Her ikisinin de eşit derecede önemli olduğunu unutmayın.

Kripto Para Cüzdanı Tam Olarak Nedir?

Bir sanal para cüzdan veya bir kripto cüzdan aslında yazılım veya gibi dijital varlıklarını saklamak için mobil cihazınızda bir uygulama olarak tanımlanır. Bu kripto paralara örnek verecek olursak… Bitcoin, dogecoin ve Ethereum ve diğerleri. Ayrıca, aynı cüzdanı kripto para birimi işlemlerinizi dijital olarak imzalamak için de kullanabilirsiniz. Bir kripto cüzdan, erişimi bir parola ile korunduğu için dijital para birimlerinizi de güvende tutar. Ayrıca cüzdan tutmayı seven biriyseniz, cüzdan uygulamalarınızı çalıştırabileceğiniz fiziksel bir cihaz tercih edebilirsiniz.

Sıcak ve Soğuk Cüzdanlar Nedir?

Sıcak cüzdanlar, kripto para birimi satın almak veya satmak için kullanmak için daha kolay erişebilmeniz için internette bulunmaktadır. Ancak, saldırganlar için daha erişilebilir olduğu için böyle bir sistemin güvenliği konusunda bazı endişeler var. Bununla birlikte, aktif tüccarlar genellikle işlemler için sıcak cüzdanda en azından bir miktar fon tutacaktır.

Öte yandan, soğuk cüzdan çevrimdışıdır – verilerinizi kutuda tutmak yerine, bir USB cihazına veya sabit sürücüye indirebilir ve işlem yapmaya hazır olana kadar jetonlarınızı orada güvende tutabilirsiniz. Bu teoride kulağa harika bir fikir gibi geliyor, ancak cüzdan hasar görürse ve anahtarlara erişemezseniz, madeni paralar da sonsuza kadar yok olur, bu nedenle her iki yaklaşımın da artılarını ve eksilerini tartmanız gerekir. Yıllar boyunca, sabit disklerin arızalanmasına, USB disklerinin kaybolmasına ve madeni paraların sonsuza kadar kaybolmasına dair birçok hikaye yaşandı.

Ayrıca kağıt cüzdanlar da var, daha aşırı soğuk bir cüzdan – özel anahtarın aslında kağıda yazıldığı ve hacklemeyi imkansız hale getirdiği bir seçenek. Bu aynı zamanda çevreden zarar görmeye, kaybolmaya ya da kodların kopyalanmasında tekrar işe yaramaz hale getirecek küçük hatalara maruz kalmaya karşı hassastır, bu yüzden paranızla ne yaparsanız yapın, önce risklere bakın.

Bitcoin’i Borsada Saklamak

Sıcak ve soğuk (donanım) cüzdanların yanı sıra, çoğu kişi kripto para  birimi borsalarında para depolamanın mümkün olup olmadığını soruyor. Cevap, evet, ancak değerli dijital token önbelleğinizi depolamak için en güvenli yer olarak görülmemektedir. Bir rapora göre, borsalar her gün ortalama 2,7 milyon dolar (20 crore Rs’nin üzerinde) kaybediyor ve bu rakam gelecekte yalnızca artacak şekilde ayarlandığı söyleniyor.

Saygın bir borsada aynı sorunlarla karşılaşmayacak olsanız da, yalnızca bir güvenlik önlemi olarak, varlıklarınızı farklı güvenlik gereksinimlerine ve düzenli olarak işlem yapacağınızı düşündüğünüz tutarlara göre çeşitli şekillerde yaymak mantıklıdır.

Bitcoin Cüzdanı Nasıl Kurulur?

İnternette bulabileceğiniz çok sayıda dijital cüzdan var. Birçok borsanın ayrıca borsadan ayrı olan ve kullanılabilen kendi cüzdanları vardır, ancak oldukça popüler olan iki tanesi Exodus ve Mycelium’dur. Bu uygulamaları kurmak ve kullanmak oldukça basittir ve tıpkı herhangi bir çevrimiçi hizmeti kullanmak gibidir.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.



Post Views:
2.740

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Cüzdanı Nedir, En İyi Kripto Cüzdan Hangisidir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!