Bitcoin boğaları 40 bin doları savunmaya çalışıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcon (BTC), geçtiğimiz iki ay boyunca destek noktalarından defalarca kez sıçrayarak hafif yükselen bir trend oluşturdu.

Ancak Bitcoin’in sene başından bu yana gösterdiği performans yüzde 14 düşüş gösterdi. Bloomberg Emtia Endeksi (BCOM) ise bu dönemde yüzde 2’lik bir artış gösterdi.

Bitcoin/USD 1-günlük mum grafiği. Kaynak: TradingView

Emtia endekslerinin geneli de ham petrol, doğal gaz, altın, mısır fiyat artışlarından dolayı yükseldi. Makroekonomik koşulların kötüleşmesi, arz eğrisinde baskı oluşturdu ve bu durum sonucunda denge fiyatı daha yüksek bir seviyeye kaydı.

ABD’de ise hükümeti eylül ayına kadar finanse edecek 1,5 trilyon dolarlık bir harcama yasası 15 Mart’ta onaylandı. Başkan Joe Biden’ın yasayı imzalaması 30,3 trilyon doları aşan ABD ulusal borcuna daha fazla baskı yapıyor.

Bununla birlikte kripto para trader’larının 2022 boyunca enflasyonist baskıya neden olması beklenen Fed faiz artışlarına dair endişesi giderek artıyor.

Yatırımcıların daha riskli varlıklardan kazanç sağlamasıyla ABD Dolar Endeksi (DXY), 11 Mart’ta 99,2 ile son 21 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu endeks, doların en iyi yabancı para birimlerine karşı gücünü ölçüyor.

Düşüş tahminlerinin çoğu 40.000 doların altında

Bitcoin’in 26 Mart’ta 40 bin doların üzerinde toparlanması, fiyatta düşüş bekleyenleri oldukça şaşırttı.

Bitcoin opsiyonları 18 Mart için toplam açık ilgiyi topladı. Kaynak: CoinGlass

Ayrıca Bitcoin fiyatı 40 bin doların üzerine çıktığı için düşüş bahislerinin çoğu değerini kaybedecek gibi görünüyor.

Boğalar 320 milyon dolarlık kâr elde edebilir

Aşağıda, mevcut fiyat hareketinden yola çıkarak oluşabilecek üç senaryo bulunuyor. 18 Mart’ta alım (boğa) ve satım (ayı) enstrümanları için mevcut opsiyon sözleşmelerinin sayısı, vade fiyatına bağlı olarak değişiyor. Her iki tarafın lehine olan dengesizlik ise teorik kârı oluşturuyor:

38.000 ve 40.000 bin dolar arası: 1.700 alım ve 1.300 satım. Net sonuç, alım (boğa) ve satım (ayı) enstrümanları arasında dengeleniyor.

40.000 ve 41.000 bin dolar arası: 3.200 alım ve 600 satım. Net sonuç, boğaları 105 milyon dolar destekliyor.

41.000 ve 42.000 bin dolar arası: 4.200 alım ve 300 satım. Boğaların kazancı 160 milyon dolara yükseliyor.

Ayıların Bitcoin fiyatını bastırmak için teşvikleri var

Bitcoin ayılarının 105 milyon dolarlık bir kaybı önlemesi için cuma günü fiyatı 40 doların altına düşürmesi gerekiyor. Öte yandan boğaların ise kazançlarını 160 milyon dolara çıkarması için fiyatı 41 bin doların üzerine çıkarması gerekiyor.

Bitcoin boğaları 16 Mart’ta, tasfiye edilen 98 milyon dolarlık kaldıraçlı uzun pozisyonlara sahipti ve bu nedenle kısa vadede fiyatı yükseltmek için daha az teşvik bulunuyor. Bununla birlikte boğalar, 18 Mart opsiyonlarının sona ermesine kadar 40 bin dolarlık desteği savunmaya çalışacak gibi görünüyor.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı kendiniz yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin boğaları 40 bin doları savunmaya çalışıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!