Bir devrin sonu mu? MakerDAO topluluğu MKR tokeni değiştirebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsiz stablecoin platformu MakerDAO’nun arkasındaki topluluk, yönetişim tokeni Maker (MKR) yerine farklı bir token için fikir üretiyor.

Pazartesi günü topluluk lideri monet-supply tarafından MakerDAO forumunda alternatif bir token ekonomik mekanizmasının ana hatlarını içeren bir teklif sunuldu. Teklif kabul edilirse, protokol mevcut yönetişim tokeni olan MKR’yi stkMKR adlı yeni bir tokenle değiştirebilir.

Teklifin yayımlanmasından sadece birkaç saat sonra, çoğu pozitif olan, çözümün teknik özelliklerine ilişkin birçok yanıt geldi. Teklif ve tartışma aşamasının, MKR sahipleri tarafından genellikle iki hafta süren resmi bir oylamaya sunulması gerekiyor.

Stake önerisinde, “geri alım ve yakım” mekanizmalarını işleten mevcut tokenomik modeldeki bazı sorun ve verimsizliklere değiniliyor. Monet-supply tarafından, geri alım ve yakma işlemlerinde teşvik eksikliği de dahil olmak üzere mevcut birkaç dezavantaj vurgulandı.

Monet-supply’e göre, MKR ihracının protokolü geliştirmeye yönelik güçlü ynleri bulunmuyor. Mevcut sistem ayrıca, yönetişim saldırılarına veya oylama manipülasyonuna karşı yeterince güçlü değil.

⚒️ @MonetSupply presented an idea of an alternative token economic mechanism that could supplement the current MKR buyback value accrual system.

stkMKR? Read the entire thread:https://t.co/1hEORZTblu

— Maker (@MakerDAO) March 14, 2022

Önerilen çözüm, MakerDAO’nun ana yönetişim tokeni olarak MKR’nin yerini alacak yeni bir stkMKR tokeni içeriyor. Yönetişim amacıyla MKR biriktirenlere stake etme olanağı sunacak.

“stkMKR transfer edilemeyecek. MKR’nin yönetimdeki payını temsil edecek. Token stake edenler, açık artırmalar yoluyla satın alınan MKR tokenlerinden pay alacak. Bu nedenle stkMKR, zaman içinde artan miktarda MKR ile desteklenecek.”

Önerilen kullanım mekanizması. Kaynak: forum.makerdao.com

Monet-supply, ödül mekanizmasının iyileştirildiğini ve yeni sistemi kullanmak için daha fazla teşvik içerdiğini söyledi.

MakerDAO, kullanıcıların merkeziyetsiz stablecoin Dai’yi (DAI) oluşturmak için teminat olarak kripto varlıklarını yatırmalarına izin veriyor. Bu daha sonra merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolleri veya likidite havuzları gibi başka alanlarda kullanılabiliyor. DAI, “borç” ödendiğinde ve teminat geri çekildiğinde yakılıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bir devrin sonu mu? MakerDAO topluluğu MKR tokeni değiştirebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!