Binance BEP-95’i Başlattı! İşte Bilmeniz Gerekenler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance, Binance Evolution Protocol (BEP-95) adı verilen yeni bir Binance iyileştirme protokolü önerisi başlattı. Buna göre, bu gerçek zamanlı yazma için bir mekanizmadır, etkileri Binance Smart Chain (BSC) ekonomik modeline alarak BNB’nin tokenomik’lerini daha dinamik hale getirir. Ayrıca, şu anda Ethereum’da kullanılana benzer bir mekanizmadır.

Binance Evolution Protocol (BEP-95) nedir ve BSC’nin buna neden ihtiyacı var?

Binance Evolution Protocol (BEP-95), BNB’nin yakılmasını hızlandırmaya yardımcı olan bir fikirdir, gerçek zamanlı bir yakma mekanizması ile, gas ücretinin bir parçası olarak BSC’nin daha merkezi olmayan hale gelmesine yardımcı olur. BEP-95 yazma işlemi yalnızca BSC ağındaki etkinliğe bağlıdır ve Binance’in planlı BNB yakma işlemini tamamladıktan sonra bile çalışmaya devam edecektir (BNB arzını azaltarak), dolaşımda 100 milyon BNB harcama hedefine ulaşarak.

Şu anda, BEP hala taslak aşamasındadır.

Her blok, her blokta doğrulayıcılar tarafından toplanan gas ücretinin sabit bir oranını yakacaktır.Yanma oranı yönetişim aracılığıyla ayarlanabilir.

BSC, gas ücretinin bir kısmını yakarak BNB’nin yakılmasını hızlandırabilir ve gerçek değerini iyileştirebilir. BNB sahipleri, BSC gas ödüllerinin nasıl gönderileceğine karar verecektir.

BEP’in uygulanması, BNB doğrulayıcılarının (validator) ve delegelerin stake işlemlerinden elde ettikleri toplam miktarı azaltabilirken, token’in değeri zamanla artabilir. Bu yakma mekanizması, BNB arzını daha da azaltacaktır. Sonuç olarak, artan talep, daha yüksek bir BNB değeri sağlayacaktır.

Mekanizma, ValidatorSet Sözleşmesinde Governable parametreleri tanıtılarak etkinleştirilecektir: burnRatio.

Gas ücretlerinin dağıtımı

Teknik incelemeye göre, BNB deflasyonist bir token. Yeni BNB madenciliği için bir algoritma yok. Doğrulayıcılar ve tedarik, Binance’in planlanmış BNB yakmalarına göre düzenli olarak azalır. BNB, birçok kullanıma sahip bir yardımcı program token’idir, doğrulayıcılar ve yetki verenler, BNB tutmanın diğer avantajlarından yararlanmaya devam edecektir.

Binance, 68 Milyon Dolarlık BNB Yaktı

Binance’e göre, gas ücreti her blokta toplanır ve iki sistem akıllı sözleşmesine bölünür:

Sistem Ödül Sözleşmesi: Bu sözleşme 100 BNB’ye kadar tutabilir. Gas ücretinin 1/16’sı, 100’den az BNB’ye sahipse sistemin ödül sözleşmesine aktarılacaktır. Ödül sözleşmesi kapsamındaki finansman, cross-chain paket sübvansiyonları olarak kullanılır.ValidatorSet Sözleşmesi: Gas ücretinin geri kalanı bu sözleşmeye aktarılır. Hem doğrulayıcılar hem de yetki verenler için gas ücretlerini saklamak kasadır. Sözleşmedeki fonlar Binance Chain’e aktarılacak ve her gün paylarına göre yetkilendirenlere ve doğrulayıcılara dağıtılacaktır.

Uzman: Bitcoin'i Bırakın, Bu Sıcak Altcoin'lere Bakın!

Daha sonra yönetime bakıyoruz

BurnRatio değişikliği, BSC doğrulayıcısı tarafından oylama teklifine dayalı oylama süreci (pay BNB) aracılığıyla belirlenecektir. Bu işlem Binance Chain üzerinde yapılacak ve herhangi bir topluluk üyesi parametrelerde değişiklik önerebilir. Bir teklifin doğrulayıcılar tarafından değerlendirilmesi için minimum 2.000 BNB depozito alması gerekir. Bu, doğrulayıcıların teklifler için oy kullanmasına olanak tanır; teklifin oylanmasından sonra tüm BNB iade edilir. BSC doğrulayıcıları, oylama güçlerine göre “lehte” veya “aleyhte” oy kullanabilirler.

BSC ağında Bitcoin ve Ethereum Blockchain’lerinde olduğu gibi madencilik ödülleri olmadığı için, gas ücretleri doğrulayıcılar arasında yeniden dağıtılıyor. BSC ağında, ağda doğrulanan her bloktan gas ücretleri toplanır ve ardından iki akıllı sözleşme arasında dağıtılır.

Ağ, güncellemeyi dağıtmayı kabul ederse, yönetilebilir “burnRatio” parametresi ağa dahil edilecektir. Her bloğun sonunda, doğrulayıcı, daha sonra yazma mekanizmasını başlatacak olan yatırma işlevini çağırabilecektir. Coin yakma, ücretin belirtilen yakma adresine havale edilmesi ile sağlanacaktır.

Bu yeni BSC yazma mekanizmasının tanıtılmasıyla BNB yakmanın önemli ölçüde artması ve bu da BNB fiyatını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Kriptokoin.com olarak daha önce aktardığımız üzere, deflasyonist etki nedeniyle, genel pozitif piyasa yapısına ek olarak Ethereum fiyatı önemli ölçüde arttı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance BEP-95’i Başlattı! İşte Bilmeniz Gerekenler
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!