Avalanche fiyatı bu formasyona göre yaza kadar ikiye katlanabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avalanche piyasasında bu hafta görülen yukarı yönde keskin fiyat hareketi, yılın ikinci çeyreğinde bir yüzde 100 değer artışı daha gösterme ihtimalini artırdı.

Avalanche (AVAX) piyasasında bu hafta görülen yukarı yönde keskin fiyat hareketi, yılın ikinci çeyreğinde bir yüzde 100 değer artışı daha gösterme ihtimalini artırdı.

Avalanche “boğa flaması” formasyonu oluşturdu

AVAX için yükseliş beklentisinin ardında yatan ana neden, Avalanche’ın 150 doların üzerinde rekor kırmasından sonra oluşmaya başlayan çok aylık boğa flaması formasyonudur. Boğa flaması, önceki trendin aksine ilerleyen iki paralel trend çizgisinin oluşturduğu aşağı yöne eğilimli kanalı ifade ediyor. Bu formasyon sırasında hacim, düşüş trendinin zayıfladığını gösterir şekilde düşüyor.

AVAX/USD paritesinin boğa flaması formasyonunu gösteren haftalık fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Mükemmel bir senaryoda boğa flamaları, üst trend çizgisini geçen bir kırılmayla sonuçlanıyor ve bunu devam eden bir yükseliş trendi izliyor. Bu formasyonlarda kâr hedefi, bayrak direği olarak da bilinen, önceki yükseliş trendinin boyutuna eşit uzaklıkta bulunuyor.

Bu da AVAX’ın önümüzdeki haftalarda ara direnç seviyesi olan 20 haftalık üstel hareketli ortalamanın (EMA, yukarıdaki grafikte yeşil dalga) üzerinde kapatarak başlayacak benzer bir yükseliş gösterebileceği ve bu yükselişin flamanın üst trend çizgisini geçene kadar sürebileceği anlamına geliyor.

Böyle bir senaryoda AVAX, mevcut fiyat seviyesi olan 77 dolardan itibaren yüzde 100’den fazla, 157 dolara kadar yükselebilir.

Düşüş riskleri

Avalanche piyasasındaki son ralli, çoğunlukla Bitcoin ile gösterdiği güçlü korelasyon sayesinde yaşandı.

AVAX ve BTC, 2022 başlarında neredeyse mükemmel bir korelasyon ile hareket ediyor ve korelasyon katsayıları 0,90-0,99 arasında ölçülüyordu. Ne var ki ikili arasındaki korelasyon, 17 Mart itibarıyla 0,79 civarına geriledi. Yine de bu değer, Avalanche’in en büyük kripto paranın hareketlerini yansıtmayı tercih etmeye devam ettiğini gösteriyor.

AVAX/USD ve BTC/USD paritelerinin korelasyon katsayısını gösteren günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Söz konusu korelasyon, Bitcoin’in Kasım 2021’de beri karşı karşıya olduğu düşüş risklerinin AVAX için de geçerli olduğu anlamına geliyor. Bu riskler arasında Fed’in parasal daralma politikası ve Ukrayna-Rusya savaşı yer alıyor.

16 Mart’ta 2018’den beri ilk faiz artışını duyuran Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin yüksek faiz oranlarını kaldıracak kadar güçlü olduğunu söyledi.

Diğer yandan LMAX Digital’ın stratejistlerinden Joel Kruger, Fed politikalarının Bitcoin’i rekor fiyat seviyesi olan 69 bin dolardan daha da uzaklaştırabileceği konusunda uyardı.

“Faiz oranları hisse senedi piyasalarını bastıracak. Bu nedenle riskli varlıklardan kaçış olacağını düşünüyorum, her şeyi etkileyecek.”

Kruger, Bitcoin’in de 20 bin dolara kadar düşebileceğini ve bunun da kripto varlıklarda gerilemeyi tetikleyebileceğini ekledi.

AVAX fiyatı, bu nedenle Bitcoin fiyatındaki olası bir düşüş halinde ara direnç seviyesi olan 80 dolar civarından geri çekilebilir.

AVAX/USD paritesinin günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Böyle bir senaryoda AVAX için bir sonraki destek, 64 dolar civarında bulunuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avalanche fiyatı bu formasyona göre yaza kadar ikiye katlanabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!